Skip to content

Webwinkel

Fermacell panelen RK 1200x2400x12.5 mm

  ×   per 
Getoonde prijzen zijn exclusief BTW, ongelost.
Niet uit voorraad leverbaar

FERMACELL Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeg1

FERMACELL Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water - zonder andere bindmiddelen - onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/ KIWA).

FERMACELL is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. De samenstelling van het materiaal van FERMACELL wordt door het proefrapport van het "Institut für Bautechnik, Berlin (nicht brennbare Baustoffe der Klasse A 2 - Prüfzeichen PA-III 4.6) aangetoond.

Door een producttest heeft het "Österreichische Institut für Baubiologie, Wien" de FERMACELL Gipsvezelplaat als bouwbiologisch aan te raden ingeschaald. Van het "Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH" werd op basis van de uitstekende testresultaten aan alle nederzettingen voor het product FERMACELL een keurmerk verleend. Ook het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) constateerde dat het gebruik van FERMACELL Afbouwplaten vanuit bouwbiologisch en bouwecologisch oogpunt als een bij voorkeur toe te passen product (klasse 1b) aan te merken valt.

FERMACELL bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. FERMACELL gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water - zonder andere bindmiddelen - onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).

FERMACELL bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. FERMACELL gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water - zonder andere bindmiddelen - onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).

Prijzen

Obimex biedt dit artikel met de volgende prijzen aan u aan:
  • Brutoprijs : 26,12 per 1 m2
    Ingangsdatum: 27 november 2023

Verpakkingen

Eenheid EAN-Code
Stuk (2,88 m²)
4007548000338
4 007548 000338
Pallet (48 stuks)

Bijlagen

  • icon fermacell_Constructies_voor_wanden_plafonds_en_vloeren(s).pdf (Brochure Fermacell Constructies voor wanden plafonds en vloeren (06-2014) # FC-025-00006/06.14/m)
  • icon IB-Hoofdafbeelding (IB-hoofdafbeelding (eps))
  • icon DoP (DoP Fermacell Gipsvezelplaat (27-06-2013) # FC-0001)
  • icon Productblad_fermacell_Gipsvezelplaat(s).pdf (Productdatablad Fermacell Gipsvezelplaat (01-2011))
  • icon fermacell_Constructies_voor_wanden_plafonds_en_vloeren(s).pdf (Brochure Fermacell Constructies voor wanden plafonds en vloeren (06-2014) # FC-025-00006/06.14/m)

Afbeeldingen

  • icon 70024-70025-70038-70026-71024-71025-71038-71026-72025-72026-73025-73026 fermacell - Gipsvezelplaat verdiepingshoge.jpg
  • icon Logo Fermacell
  • icon Logo Fermacell
  • icon fc_afbouwplaat_groot.jpeg (Afbeelding 1 website)

Artikelcoderingen

Artikelcode Obimex 212010202

Algemeen

Alternatieve artikelcode 71024
Intrastatcode 68091100

URL

URL Leverancier http://webwinkel.obimex.nl/ibcode/0005935571
URL Fabrikant https://www.fermacell.nl

Indelingen

Artikelgroep Verdiepingshoge plaat

Afmetingen

Lengte (mm) 2400
Breedte (mm) 1200
Hoogte (mm) 12,5
Afmeting 2400x1200 mm

Gewicht

Gewicht (kg) 2038
Gewicht eenheid pallet
Gewicht 2 (kg) 15
Gewicht eenheid 2 m2
Volumieke massa 1150 ± 50 kg/m³
Gewicht 15 kg/m²

Kleur en Oppervlak

Afwerking Voor- en achterzijde geschuurd; opdruk van de produktiedatum en attesten op de achterzijde.
Kantafwerking algemeen rechte kant
Kantafwerking fabrikant rechte kant

Tekst

Uitgebreide toelichting 1 FERMACELL Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water - zonder andere bindmiddelen - onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/ KIWA).
Uitgebreide toelichting 2 FERMACELL is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. De samenstelling van het materiaal van FERMACELL wordt door het proefrapport van het "Institut für Bautechnik, Berlin (nicht brennbare Baustoffe der Klasse A 2 - Prüfzeichen PA-III 4.6) aangetoond.
Uitgebreide toelichting 3 Door een producttest heeft het "Österreichische Institut für Baubiologie, Wien" de FERMACELL Gipsvezelplaat als bouwbiologisch aan te raden ingeschaald. Van het "Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH" werd op basis van de uitstekende testresultaten aan alle nederzettingen voor het product FERMACELL een keurmerk verleend. Ook het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) constateerde dat het gebruik van FERMACELL Afbouwplaten vanuit bouwbiologisch en bouwecologisch oogpunt als een bij voorkeur toe te passen product (klasse 1b) aan te merken valt.
Uitgebreide toelichting 4 FERMACELL bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. FERMACELL gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water - zonder andere bindmiddelen - onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).
Uitgebreide toelichting 5 FERMACELL bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. FERMACELL gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water - zonder andere bindmiddelen - onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).

Normering en certificering

DoP Ja
DoP Certificaat FC-0001
Normering / Certificering 1 ETA-03/0050 KOMO k2538 ATG 09H616
Normering / Certificering 2 GF-I-W2-C1

Gebruik en Verwerking

Toepassing Binnentoepassingen voor wanden, plafonds en vloeren.
Verwerking Met algemeen gebruikelijke houtverwerkingsgereedschap. Bij het zagen moeten hardmetalen zaagbladen gebruikt worden.
Geschikt voor vochtige ruimte Ja

Brand

Brandklasse A2-s1,d0
Brandklasse norm EN 13501-1
Brandklasse normnaam Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen - Deel 1: Classificatie op grond van resultaten van beproeving van het brandgedrag
Omschrijving brandklasse Praktisch niet brandbaar, geringe rookproductie, geen productie van brandende delen

Thermisch

Warmtegeleidingscoëfficiënt 0,32 W/(m.K)

Vocht

Waterdampdiffusieweerstandsgetal μ = 13

Materiaal Overig

Materiaal
  • Gips
  • Karton
  • Gipskarton
Opbouw Homogene gipsgebonden afbouwplaat van ro-gips en papiervezels, fabrieksmatig gehydrofobeerd.

Gratis bezorgd

Door heel Nederland vanaf € 1395,-

Specialist

voor uw plafonds, wanden en verlichting

Snel bezorgd

Voor 12.00 uur besteld? morgen geleverd!

Deskundig advies

voor al uw vragen